Colada al buit

  La colada al buit (Vacuum Càsting Technology) és una tecnologia que permet reproduir peces en resina de poliuretà mitjançant un motlle de silicona. També és idònia per a la producció ràpida de prototips i sèries curtes d'alta qualitat o productes per a ús final.

  Colada al buit


  La colada al buit és la tecnologia que ens permet reproduir peces en resina de poliuretà mitjançant un motlle de silicona. Per a la fabricació d'aquest motlle fem servir, generalment, un primer model d'estereolitografia (SLA). No obstant això, aquesta tècnica ens permet utilitzar com a màster gairebé qualsevol tipus de peça fabricada amb altres tecnologies, com la sinterització làser (SLS), el modelatge per deposició fosa (FDM) o la mecanització (CNC).

  Podem produir sèries curtes de peces amb resines de poliuretà amb característiques (flexibilitat, transparència, resistència a alta temperatura, càrrega de fibra, ignífug -V0-) que siguin similars a les del producte final: ABS, Polipropilè, Policarbonat, etc. També hi han poliuretans amb homologació FDA aptes per a ús alimentari.

  A les peces que han estat fabricades utilitzant aquesta tècnica se'ls pot aplicar diferents tipus d'acabats superficials, com pintat, cromat, tintat o metal·litzat, entre d'altres.

   

  Què és la colada al buit?

  És un procés per a la fabricació ràpida de peces en motlles de silicona. Aquesta tecnologia permet reproduir peces en resina de poliuretà en un motlle de silicona fet generalment a partir d'un màster generat mitjançant fabricació additiva.

  Com funciona la colada al buit?

  El procés de colada es realitza dins d'una màquina de buit en la qual s'introdueixen per separat els dos components que formaran el poliuretà dins de la cambra. Un cop la màquina ha completat el buit es barregen els dos components i es colen en el motlle de silicona.

  El procés de colada es porta a terme sota buit, principalment per facilitar l'entrada del fluid dins de la cavitat del motlle, evitant així la possible resistència d'aire que pogués quedar a l'interior. D'aquesta manera, el motlle s'omple exclusivament per l'acció de la força de la gravetat i es minimitza el risc que es formin bombolles en el material. S'obtenen per tant productes d'alta precisió i molt bon acabat.

  L'àmplia gamma de materials de poliuretà (PU) permet seleccionar d'una forma molt adequada el material que millor s'adapta a les propietats i requeriments de les peces.

  Aplicacions de la colada al buit

  Les peces que es fabriquen mitjançant colada al buit són especialment adequades per obtenir una presèrie. Això és degut al fet que les peces generades mitjançant motlles de silicona s'obtenen amb un nivell de qualitat alt, comparable a les produïdes mitjançant injecció o altres processos.

  Algunes aplicacions:

  • Realització de proves prèvies al llançament de nous productes
  • Estudi de mercat
  • Prototips
  • Fabricació de sèries curtes
  • Publicitar nous productes

  Avantatges de la colada al buit

  Alguns dels avantatges de la colada al buit són:

  • Varietat de materials
  • Varietat d'acabats
  • Baixa inversió en motlles o utillatges per a sèries curtes
  • Qualitat d'acabat comparable a altres tecnologies o processos
  • Obtenció de primeres peces en un curt termini de temps

  Aspectes a tenir en compte

  Algunes consideracions al respecte de la bugada al buit són:

  • Preu per peça alt si la mida és gran
  • Vida útil del motlle de silicona
  La colada al buit també permet una àmplia varietat d'acabats. Amb aquesta finalitat oferim una àmplia gamma de serveis per oferir als nostres clients diferents nivells d'acabat adaptats a les seves necessitats.
  INEO PROTOTIPOS S.L. Disseny i fabricació de prototips i sèries curtes.
  C/Avenc del Daví, 6 Pol.Ind.Can Petit Terrassa, Barcelona 08227
  Tel. +34 937 337 000 Email: contact@ineo.es